deze 3 graffiti schilderingen vindt ik t gaafst

gestelde vragen

straat kunst bestaat al duizenden jaren denk maar aan de grotten schilderingen. er zijn verschillende bekende straatkunstenaars zoals: Kim Köster hij voorziet pakhuizen in Berlijn van vriendelijke monstertjes. hier onder zie je daar 2 voorbeelden van.

 

straatkunst werd pas als kunst gezien in de jaren 80 tijdens de graffitiboom. Ik vind dat graffiti kunst echt een kunst is geworden want er worden echt hele mooie dingen gemaakt vandaag de dag.

deze 3 straat kunsten vind ik erg lelijk.

verschillende soorten straatkunst

dit is een voorbeeld van straatkunst van de genre graffiti

Graffiti is een muurtekening die wordt gemaakt met spuitbussen. Graffiti spuiters maken of gaven muurtekeningen of tags (dat is hun graffiti naam).De meeste muurschilderingen zijn gaaf maar je heb ook jonge kinderen die een spuitbus kopen en dan muurschilderingen gaan verpesten door er over heen te spuiten. Plekken waar je vaak een graffitischildering tegen komt zijn: skatebanen, verlaten gebouwen, parkeer plaatsen, treinen, steegjes enzovoort. Tijdens de tweede wereldoorlog was het een rage onder Amerikaanse soldaten om overal waar ze kwamen de tekst Kilroy was here te plaatsen.     Graffiti wordt vaak gezien als vandalisme er worden waarschijnlijk wel dagelijks graffiti spuiters aangehouden/gearresteerd.

dit is een voorbeeld van straatkunst met de genre beelden.

de beelden worden vaak gemaakt door dingen die je in je omgeving vindt denk aan lantaarnpalen, prullenbakken, postbussen enzovoort. De voorwerpen die worden gebruikt worden vaak helemaal veranderd en kunnen daarna waarschijnlijk niet meer worden gebruikt neem een voorbeeld aan deze telefooncel. 

Volgens de regering zijn beeldende straatkunstenaren vandalen ze slopen dingen om er zelf een kunstwerk van te maken. Ik zelf vind dat ze de straten een beetje opfleuren en unieker maken want zo'n telefooncel als hiernaast kom je nergens tegen dus vat ie best wel op.